Saxofoonles
 
De saxofoonlessen
Beginner of gevorderd? Jong of oud(er)? Liefhebber van pop, jazz,   wereldmuziek of klassiek? Alt-, tenor-, sopraan- of baritonsax? Het maakt eigenlijk allemaal niet uit. Je bent op mijn site terecht gekomen omdat je ‘iets’ hebt met de saxofoon. Dat is niet toevallig, want dat heb ik ook. Ik speel al jarenlang sax, zowel jazz, pop, world en klassiek. Ook geef ik al meerdere jaren saxofoonlessen aan zowel beginners als gevorderden.
Lesmogelijkheden en -tarieven
Je kunt prive-saxofoonles nemen of in een groepje, samen met een of twee andere leerlingen; wekelijks of eenmaal per twee weken. Mijn lessen duren normaal gesproken 30 minuten of (bij voorkeur) 60 minuten. Andere lesvormen zijn mogelijk in overleg. 
Neem contact op voor informatie over mijn aantrekkelijke lestarieven.
Enthousiast? Gratis Proefles!
Neemt contact op en maak een afspraak voor een gratis proefles!
In mijn lesruimte heb ik een professionele altsaxofoon die je kunt uitproberen.
Beginnen met saxofoon?
Je kunt meestal beginnen met saxofoonspelen als je 7 of 8 jaar oud bent. Dit is afhankelijk van of je handen groot genoeg zijn om de kleppen te kunnen bedienen. Kun je niet wachten? Eventueel kan je een speciaal aangepaste ‘kinder-saxofoon’ kopen of huren.
De meeste mensen beginnen met een altsaxofoon, omdat die niet zo groot is. Maar je kunt eigenlijk net zo goed op een andere soort sax beginnen. Het gaat er om welke het beste past bij jouw smaak (en bij je handen).
Wil je advies bij de aankoop of het huren van een saxofoon? 
Ook daarvoor kun je bij mij terecht.
Wat leer je?
De inhoud van mijn lessen loopt uiteen van de eerste beginselen van het saxofoon spelen tot speciale technieken. Een van mijn belangrijkste doelen is om te zorgen dat je een goede ‘sound’ krijgt uit je instrument. Want je kunt nog zo technisch vaardig zijn, met een slechte klank is het nog steeds niks. Met verschillende oefeningen werken we aan je ‘geluid’.
Ben je beginner? Uiteraard leer je de basis van het saxofoonspelen. Binnen enkele lessen speel je al (mee met) bekende liedjes. Daarna bouwen we je techniek uit. Er komen diverse stijlen aan bod zoals pop, rock en funk, maar ook world en uiteraard jazz. Dit alles steeds met gebruik van audio-lesmateriaal, zoals meespeel-tracks enz. Je leert natuurlijk ook noten lezen, maar alleen als middel en niet als doel.

Gevorderd speler? We werken aan het verder ontwikkelen van je ‘sound’ en techniek. En uiteraard gaan we aan de slag met soleren en improviseren, zodat je mee kunt spelen in een jazz-, pop- of wereldmuziekbandje of in een groetere groep als een big band of harmonie-orkest.

Met behulp van meespeel-tracks, lesboeken en opnamen van ‘saxofoonmeesters’ werken we aan belangrijke onderdelen van het saxofoonspel, zoals timing, improvisatie, solo-opbouw, notenkeuze, special effects. Ook het spelen in een saxofoon- of blazerssectie komt aan bod.


Meer klassiek gericht? We kunnen ons in de saxofoonlessen ook bezig houden met meer klassiek repertoire. Bijvoorbeeld saxofoonetudes van Klose of Lacour, maar ook voor saxofoon bewerkte Cellosuites of Tweestemmige Inventies van Bach.